Убер: када зовете такси, морате да направите селфи са маском

- Aug 27, 2020-

mask


Од средине маја Убер захтева од возача да праве селфије како би потврдили да носе маску или заштитну маску за лице пре него што успеју да покупе возаче. Ускоро ће и одређени возачи морати да направе селфи пре наручивања вожње.


Компанија је у уторак саопштила да ће путници које је возач раније пријавио да нису носили маску бити обавезни да направе селфи у сврху верификације маске када захтевају следећу вожњу.


Функција верификације путничке маске требала би бити уведена у САД-у и Канади до краја месеца, а након тога ће се проширити на Латинску Америку и друге земље, објавила је компанија у блогу од уторка.


Примена маски, како препоручују Центри за контролу и превенцију болести како би се успорило ширење коронавируса, показала се тешком и у јавном и у приватном простору. У Уберсу и Лифтсу, возачи су морали да потврде да носе маску или заштитну маску за лице пре него што су позвали вожњу већ неколико месеци, али спровођење се свело на то да их је пријавио возач.


Сада ће бити додат слој када возач крши смернице.


ГГ куот; Чврсто верујемо да је одговорност двосмерна улица, ГГ куот; написао је Сацхин Кансал, глобални шеф сигурносних производа компаније Убер ГГ # 39, у блогу.


Ако следећа вожња путника ГГ-а протекне без проблема, неће морати поново да снима селфи када следећи пут крене да захтева вожњу.


Селфи за верификацију маске, како за возаче, тако и за возаче, користи технологију откривања предмета да би утврдио да ли особа носи маску.


Кансал је рекао за ЦНН Бусинесс да је компанија урадила ГГ, пуно оптимизација ГГ; да открије ствари попут тога како неко покушава да покрије уста руком, на пример, уместо маске. ГГ куот; То мора бити слика лица у маски у стварном времену. ГГ куот; У случајевима када особа наручи Убер за пријатеља или члана породице са својим рачуном, ГГ је рекао: особа која заправо захтева вожњу је особа која ће морати да прође кроз поступак верификације лица. ГГ куот;


Кансал је у мају рекао да је било лакше у почетку применити селфи механизам за возаче због његове провере ИД-а у стварном времену, функције у апликацији која је доступна годинама и подстиче возаче да праве селфиеје како би упоредили биометријске информације како би верификовали свој идентитет . За возаче, селфие са маском не замењује проверу ИД-а. У неким случајевима ће се од возача тражити да направе селфи без маске, а затим селфи са маском.


И за возаче и за возаче, поновљена кршења смерница Убер ГГ # 39; могла би довести до деактивирања, али компанија је одбила да износи детаље о томе колико кршења доприноси уклањању


ГГ куот; Дефинитивно смо предузели мере, укључујући и скидање људи са платформе, како са стране возача, тако и са возача, ГГ куот; Кансал је рекао, позивајући се на кршења у вези са маскама.


Компанија је такође рекла да је издвојила 50 милиона долара за куповину залиха попут маски, рукавица, средства за дезинфекцију руку и дезинфекционих спрејева и марамица за возаче. Рекло је да је до данас издало 10 милиона маски, марамица и средстава за дезинфекцију за више од 750.000 возача и достављача у САД-у и Канади.


Компанија је 1. јула рекла да ће њен захтев за маском у САД-у и Канади бити на снази на неодређено време.


Par:ЦОВИД-19: Ми ћемо више обраћати пажњу на своје здравље Sledeći:ne