Својства и примена меког гуме ТПЕ у калупу за убризгавање

- Jul 25, 2019-

ТПЕ (Тхермопластиц Еластомер) је термопластични еластомерни материјал високе чврстоће, велике отпорности, обраде ињекцијским преливањем и широким опсегом примене. Изгледа да има бројне предности, због изузетног, еколошког, нетоксичног и сигурног, а одличне боје, без потребе за вулканизацијом, могу се рециклирати да би се смањили трошкови. Може бити двоструко ињекционо ливење, обложено ПП, ПЕ, ПЦ, ПС, АБС и другим основним материјалима.

Предности:

1. Може се обрадити општем термопластичном машином за ливење без посебне опреме за обраду.

2. Учинковитост производње је увелико побољшана. Машина за бризгање гуме може директно да се вулканизује. Време се с оригиналних 20мин смањује на мање од 1мин. Будући да је потребно време сушења врло кратко, екструдер се може директно вулканизовати, а ефикасност производње се знатно побољшава.

3. Једноставно рециклирање и смањење трошкова. Отпад који настаје током производног процеса (буре за измет, екструдирана отпадна гума) и крајњи отпадни производи могу се директно вратити у поновну употребу; стари ТПЕ стари производи могу се рециклирати након једноставне регенерације, смањити загађење околине и проширити извор обновљивих ресурса.

4. Уштеда енергије. Већина термопластичних еластомера не захтева вулканизацију или има кратко време стврдњавања, што може уштедети енергију. Узмимо за потрошњу енергије производње црева високог притиска као пример: гума је 188МЈ / кг, ТПЕ 144МЈ / кг, уштеда енергије је већа од 25%.

5. Поље апликације је шире. Због комбинације гуме и пластике, ТПЕ отвара нове апликације за гумарску индустрију.

6. Може се користити за ојачавање и учвршћивање модификација пластике.

Својство самопојачавања је велико, формула је поједностављена, утицај средства за мешање на полимер је мали, а перформансе квалитета се лакше схватају. Међутим, топлотна отпорност ТПЕ није добра као отпорност на гуму. Како температура расте, физичка својства се значајно смањују, па је опсег примене ограничен. У исто време, деформациона компресија, поврат еластичности и трајност су еквивалентни гуми, а цена је често већа од цене сличне гуме. Упркос томе, предности ТПЕ-а су и даље изванредне, а разни нови ТПЕ производи се стално развијају. Као нова сировина за гуму која штеди енергију и чува животну средину, перспектива развоја је врло обећавајућа.

Област примене: Кућиште уређаја, дршка, држање итд. Све врсте играчака са уљем, потрепштина за свакодневно снабдевање итд. Увелике замењују ПВЦ. Прибор, спортска опрема, бртве, ручке итд. Бртве, ауто дијелови, ручке, зупчаници итд.

Par:Седам компоненти калупа за убризгавање Sledeći:Koje su prednosti kalupa za vruće trke?