Cnc obrada Iskustvo Nekoliko uobičajenih obradnih dijelova Objašnjenje

- Mar 27, 2019-

1. Postoji mnogo razloga za prekomjerno rezanje obradaka u cnc obradi. Ako se obradak prereže, obradak će se obraditi nakon popravka. Ako se radni predmet odlaže direktno, posebno kada se obradi veliki kalup, to je najneugodniji. Stvari, kako se nositi s tim, podijelit ću s vama radno iskustvo sažeto u CNC obradi.


2, ako je obradni dio precijenjen, ako je ručno programiran, onda je zaboravljen razmotriti radijus alata u programiranju, bezbrižno izazvan, ako je to softversko programiranje, to može biti odabrano poravnanje alata, a ne tangencija, ova dva programiranje Način rada će uzrokovati prekoračenje obradka.


3, overcutting obradni dio je i izbor alata greška, na primjer, promjer 16mm glodala, rezultat se koristi kao 20mm glodalo, iako golim okom izgleda 4mm razlika, ali obrađeni dijelovi će biti cijeli postaje sve manji. To zahtijeva pažljivu provjeru promjera alata prije obrade i to nije dobra sreća.


4. Još jedan razlog za prekomjerno rezanje obratka je da se koordinatni sistem obratka unosi pogrešno kada se pogodi nulta pozicija. Potrebno je zapamtiti da se kompenzira vrijednost radijusa nulte šipke. Ulaz za kompenzaciju alata je neispravan, dužina alata i kompenzacija radijusa alata su ispravno uneseni. Ako je dužina noža 0,5 mm, onda će obradak biti 0,5 mm više. Veliki radni predmet ne može se koristiti direktno. Kompenzacija radijusa alata se još uvijek razmatra prije negativne kompenzacije alata. Ako se direktno iseče, to će takođe dovesti do prekoračenja obradka.


5. Gore navedeno je razlog za prekomjerno rezanje nekoliko uobičajenih obradnih dijelova. Drugi, kao što je labavost glavnog vratila, niska preciznost kugličnog vijka će prouzrokovati prekomjerno rezanje. Nakon prekomjernog rezanja potrebno je na vrijeme provjeriti razlog kako bi se spriječile slične situacije. dogodi.

Par:Višestruko ubrizgavanje materijala Sledeći:Koliko traje život kalupa za brizganje i plastičnog čelika?