Анализа пет главних фактора ињекцијског прешања

- Jul 19, 2019-

Бризгавање је један од аспеката ињекционог ливења. Испуњава пет битних фактора ињекционог ливења, температуру, брзину, притисак, положај и време. Ових пет фактора одређује квалитет обликованог производа. Кључ за контролу квалитета производа је овај, квалификован производ. Потребна је контрола горе наведених фактора.

1.температура је први корак уливања у калупе, температура се може поделити на: температуру сушења, температуру материјала, температуру калупа, ово су неки од најважнијих фактора. Температура сушења је сушење полимера унапред како би се осигурао квалитет обликовања, како би се осигурало да суви и влажни полимер буду у одређеној количини; температура материјала је да се осигура пластификација полимера нормално, а калуп се глатко пуни и обликује; температура калупа се производи. Важни услови за величину коже, изглед и циклус обликовања.

2.брзина се дели на: брзину убризгавања, температуру топљења, брзину отпуштања, брзину отварања и затварања калупа, брзину избацивања према напријед и назад. Повећање брзине убризгавања утицати ће на повећање притиска пуњења, брзина убризгавања повећава се дужина протока, квалитет производа ће осигурати квалитет производа, бризгање велике брзине погодно је за производе са дугим током и контролна величина производа на ниском брзина; брзина топљења утиче на способност пластификације, која је пластична. Важан параметар квалитета, што је већа брзина, већа је температура топљења, јача је способност пластификације; брзина лабављења је да смањи специфичну запремину талине, тако да се смањи унутрашњи притисак коморе за топљење да се спречи њен одлив; брзина отварања и затварања један је од важних услова за обезбеђивање производње и рада машине; брзина избацивања напред и назад треба да осигура да се производ глатко демонтира без деформирања производа и пуцања.

mold 10-14

3. Притисак се дели на: притисак убризгавања, задржавање притиска, повратни притисак, притисак стезања калупа, притисак заштите калупа и притисак избацивања. Притисак убризгавања користи се за превазилажење губитка притиска талине из шупљине-капије-шупљине за проток млазнице како би се осигурало да се шупљина напуни; притисак је да се смањи лепљење дела због прекомерног притиска убризгавања или савијања; пресовање да се избегне страна материја у калупу у условима велике брзине и високог притиска, што узрокује дробљење калупа; притисак избацивања је да се спречи да се производ одвоји од површине калупа и проузрокује оштећења.

4. Положај се може поделити на: положај отварања калупа, време избацивања, мерење хода, количину лабаве ноге, ход убризгавања и количину пуфера. Положај отварања калупа је да се осигура нормалан рад преузимања са рубље; ход повлачења избацивача има ефекат делимичног ресетовања опруге на заштиту границе избацивања; ход дозирања је осигурати да постоји довољно пластичног калупа за пуњење који ће осигурати квалитет производа.

5. време се дели на: време хлађења, време сола, време сушења, време хлађења, време топљења, време сушења, циклус, време убризгавања, време задржавања притиска. Обликовање производа захтева одређено време; време убризгавања одређује величину производа; време задржавања је за спречавање повратног тока талине, скупљања хлађења; вријеме хлађења осигурава да се производ очврсне и спречи деформацију; време топљења је да се осигура да је талина довољна; време сушења Пазите да производ не постане издужен, лош и други фактори.

У производњи убризгавања често постоје неповољни узроци, попут оштећења изгледа оштећених производа, таласних трагова, трагова спреја, огреботина, итд. На серију проблема као што су љуштења, мехурићи и уклањање филма, горе је наведено. пет фактора.

Par:Представљање састава, предности и примене калупа челика С136 / С136Х Sledeći:Zašto se plijesni za injekcije moraju testirati?