Анализа класификације ињекционих облика

- Jul 19, 2019-

1. ињекцијски калуп за једнодијелни дио

Када се калуп отвори, помични и фиксни калуп су раздвојени, чиме се извлачи пластични део, који се назива једнодијелни калуп, који се назива и калуп са двоструком плочом. То је најједноставнији и најосновнији облик калупа за убризгавање. Може се обликовати као калуп за убризгавање у једну шупљину или калуп за убризгавање са више шупљина. То је најчешће коришћени калуп за убризгавање.

design 049

2. Калуп за бризгање с два дијела

Двоструко подијељени површински калуп за убризгавање има двије површине за одвајање. У поређењу са једнодијелним површинским калупом за убризгавање, калуп за калупе са двоструким дијелом додаје дјеломично помичну средњу плочу (која се такође назива и помична плоча врата) у фиксном дијелу калупа. Опремљен је капијама, тркачима и другим деловима и компонентама потребним за постављање калупа, па се још назива и троделна плочица (помична оплата, средња плоча, фиксна оплата), калуп за убризгавање, који се често користи за храњење са једним тачком. Калуп за убризгавање шупљине или вишеструке шупљине, када се калуп отвори, међуфазна плоча је одвојена од фиксне плоче фиксним растојањем на фиксном колону воде, тако да се агрегат система за изливање узима између два обрасца. Двокатни калуп за калупљење има компликовану структуру, високе трошкове производње и тешку обраду делова, обично се не користи за обликовање екстра великих пластичних производа.

mold 10-55

3. Калуп за убризгавање са бочним цепањем и механизмом за извлачење језгре

Када пластични део има бочне рупе или подрезанце, треба да их формира бочно помично језгро или клизач. Након ињекционог ливења, покретни калуп се прво помера удаљеност доле, а затим нагнути део савијача фиксираног на фиксном шаблону приморава клизач да се помери према споља, а у исто време гурајући штап механизма за демонтажу гура плоча за потискивање, како би пластични део направио сам облик. Скини језгро.

mold 10-12

4. Калуп за убризгавање са покретним ливеним деловима

Због неке посебне структуре пластичних делова, ињекцијски калуп је потребан за постављање покретних делова за ливење, као што су покретни пробијачи, покретни конкавни калупи, покретни умеци, покретна језгра или прстенови итд., А може се обликовати и пластичним деловима током демонтања. Извадите калуп заједно и одвојите га од пластичног дела.

5. Аутоматски калуп за убризгавање навоја

За пластичне делове са навојем, када је потребно аутоматско демонтирање, на калуп се може поставити окретно језгро навоја или прстен, а навој се може покретати акцијом отварања калупа или ротирајућим механизмом машине за бризгање или постављањем посебног преноса . Језгра или навојни прстен се окрећу како би ослободили пластични део.

 

6. Нема калупа за убризгавање тркача

Ниједна метода убризгавања клизача не односи се на употребу пара проточних протока, а пластика између шупљина млазнице млазнице за ињектирање се одржава у растопљеном стању, тако да се калуп не излива када се калуп извади. Први се назива калуп за убризгавање адиабатског проточног канала, а други се назива калуп за убризгавање врућег тркача.

 

7. Калуп за убризгавање под правим углом

Калупи за убризгавање под правим углом погодни су само за машине за бризгање под углом. За разлику од других калупа за убризгавање, правац дозирања је окомит на смјер отварања и затварања калупа. Његов главни пут налази се на обе стране покретне и фиксне преградне површине калупа, а површина његовог попречног пресека је обично константна, што је различито од калупа који се користи у другим машинама за ињекционо ливење. Крај главног тока је да се спречи машина за бризгање. Млазнице и улазни крај главног путања протока су истрошени и деформисани, а може се обезбедити и заменљиви уметак канала проточног протока.

mold 10-12

8. Калуп за убризгавање механизма за демонтирање

У већини калупа за убризгавање уређај за демонтање је монтиран са стране покретног калупа, што је погодно за уређај за избацивање у систему отварања и затварања машине за бризгање. У стварној производњи, пошто су неки пластични делови ограничени обликом, боље је да пластичне делове оставите са стране фиксираног калупа, тако да пластични делови буду извађени из калупа, а отпуштање калупа мора бити постављено на фиксни механизам.

Par:Дизајн и производња калупа за бризгање пластике Sledeći:Две главне тачке употребе калупних материјала