Седам компоненти калупа за убризгавање

- Jul 16, 2019-

Основна структура ињекционог калупа може се поделити у седам делова: делови за ливење, систем за ливење, механизам за навођење, уређај за избацивање, бочни пререз и механизам за извлачење језгре, систем за хлађење и одводни систем у складу са његовом функцијом.
Калупљени делови.

Plastic injection mold.jpg


Односи се на делове који чине шупљину калупа, укључујући: бушење, одмрзавање, језгро, формирање шипке, формирање прстена и уметка.


2. Систем за затварање
Односи се на пластични пут протока од млазнице машине за убризгавање у шупљину у калупу. Уобичајени систем за изливање састоји се од главног канала, тркача, капије и хладне рупе.


3. Механизам за вођење
У пластичном калупу углавном постоје позиционирање, вођење и ношење одређеног бочног притиска како би се осигурало тачно стезање покретних и фиксних калупа. Механизам за стезање је састављен од вођице, водеће чауре, рупе за вођење (директно на шаблону) и позиционирања површине конуса.


4. Уређај за избацивање
Главна функција избацивања радног комада из калупа састоји се од избацивача или горње цеви или потисне плоче, плоче за избацивање, плоче за причвршћивање ејектора, шипке за ресетовање и вучне шипке.


5. Механизам за бочно куцање и извлачење језгре
Његова функција је да одвоји бочни пробијач или извади бочно језгро, обично укључујући нагнути водећи ступац, савијајући нож, нагнути водилнички утор, клинови блок, нагнути клизачки отвор и носач.


6. Систем хлађења хлађењем
Његова функција је подешавање температуре процеса плијесни, који се састоји од система хлађења (отвор за воду за хлађење, резервоар за расхладну воду, бакрена цијев) или система гријања.


7. Издувни систем
Његова функција је искључење гаса у шупљини, који је углавном састављен од жлеба за испушне цеви, подударања и зазора.

Par:Пластична модна кутија за накит обликује ваш стил Sledeći:Пластична кутија за накит с високим квалитетом