Vrste i svojstva materijala za brizganje

- Jul 13, 2019-

Iako se struktura kalupa može mijenjati s vremena na vrijeme zbog vrste i performansi materijala injekcionog kalupa, oblika i strukture plastičnog proizvoda, te tipa stroja za brizganje, osnovna struktura je ista . Kalup se uglavnom sastoji od sistema vrata, sistema za regulaciju temperature, oblikovanog dijela i konstrukcijskog dijela, pri čemu su sustav lijevanja i lijevani dio u izravnom kontaktu s plastikom, a plastika i proizvod se mijenjaju. Oni su složeni i različiti delovi kalupa koji zahtevaju visoku preciznost obrade i preciznost završne obrade.

 

design 0 05

Zapravo, kalup za injekciju se sastoji od pokretnog kalupa i fiksnog kalupa. Dinamički kalup je montiran na pokretnom šablonu mašine za injekcijsko prešanje, a fiksni kalup je montiran na fiksnom šablonu mašine za brizganje. U procesu injekcionog prešanja, dinamički kalup i fiksni kalup se zatvore kako bi se formirao sistem za lijevanje i šupljina, a dinamički kalup i fiksni kalup se odvoje kada se kalup otvori, a plastični proizvod se izvadi. Kako bi se smanjilo veliko opterećenje dizajna i proizvodnje kalupa, većina kalupa za injekcije koristi standardnu oplatu. Ako je skupljanje plastičnog predmeta veće od elastičnih varijabli šupljine kalupa i jezgre, nema problema. Ali ako je mali, proizvod će biti u sendviču između šupljine i jezgra. Ako je pritisak ubrizgavanja visok, zid šupljine kalupa je preslab, a debljina zida proizvoda je mala, stvarno skupljanje proizvoda je malo, au tom slučaju dolazi do stezanja.

Par:Који су захтеви за материјале за развој пластичних калупа? Sledeći:Obavijest o otkupu plastičnih kalupa šest zahtjeva