Две главне тачке употребе материјала за калупе

- Jul 25, 2019-

Да бисмо побољшали ефикасност калупа, можемо рационално одабрати материјал калупа, побољшати услове рада 、 квалитет и животни век калупа, како бисмо боље користили калуп. Испод, у вези с материјалом калупа, потребно је обратити пажњу на две главне тачке приликом избора.

1. Избор материјала за калупе

Када бирамо материјале за калуп, требало би да одаберемо према различитим производним серијама, поступцима обраде и објектима за обраду. У масовној производњи треба користити дуготрајне материјале у облику калупа, попут тврдих легура, чврсте челичне плочице високе чврстоће (као што су ИГ15, ИГ20). За мале серије или нове производе за покусну производњу могу се користити легуре цинка, легуре бизмут-коситра и сл. Калупни материјал; за опште калупе који се лако деформишу и распадају, потребни су високи чврстини, материјали високе чврстоће (Т10А); Уређаји за топло ковање потребни су за добру жилавост, чврстоћу, отпорност на плијесан и отпорност на замор хладноће и врућине. Материјали (као што је 5ЦрМ-нМо); калупе за ливење треба користити легирани челик високе отпорности на топлотни умор и високу температурну чврстоћу (као што је 3Цр2В8В); пластични калупи треба да буду израђени од материјала који се лако сече, густе и полирају. Поред тога, приликом дизајнирања бушења и матрице, пожељно је да се подударају са калупима различитих тврдоћа или различитих материјала, као што су: алатни челик за пробијање (попут Т10А), високо угљенични и високи хромирани челик за матрицу (попут Цр12 , Цр12МоВ), век плијесни може се повећати за 5 до 6 пута.

2, разумна структура калупа

Принцип дизајна калупа је да обезбеде довољну чврстоћу, крутост, концентричност, неутралност и разуман зазор, а смањују концентрацију напрезања како би се обезбедило да делови произведени у калупу испуњавају конструкционе захтеве. Према томе, главни рад калупа је нула (попут конвексне и конкавне матрице калупа, кретање калупа за убризгавање, фиксна матрица, горња и доња матрица калупа за ковање и сл.), Што захтева висока прецизност вођења, концентричност и неутралност и пробијање. Јаз је разуман.

дизајн 0 18 (1) .јпг

При дизајнирању калупа важна су разматрања:

1 Приликом дизајнирања пробијача потребно је бити пажљив како би се водио ослонац и центрирање. Конкретно, дизајн убода за мале рупице користи сопствену водилну структуру за продужење века калупа.

2 За слабе дијелове попут углова и уских жљебова, како би се смањила концентрација напрезања, потребан је кружни пријелаз лука, а полумјер Р лука може бити 3 до 5 мм.

3 За сложену структуру матрице, структура уметка такође може смањити концентрацију напона.

Par:Strukturna analiza klizača kalupa (položaj reda) Sledeći:Стандарди израде за прецизни пластични калуп