Стандарди израде за прецизни пластични калуп

- Oct 23, 2019-
Да бисмо направили сет прецизних калупа, ми не само да морамо имати висок ниво дизајна калупа и технологију прецизне обраде, већ такође имати прецизан концепт развоја калупа. Који је концепт прецизног развоја калупа?

У ствари, калуп није у томе колико радите, већ у томе да ли ваш развој калупа следи савршенству детаља и поузданим стандардима. У овом процесу нема "готово" концепта.
И. изглед калупа1. Садржај натписне плочице калупа је потпун, карактери су јасни и распоређени по редоследу.

2. Наљепница се поставља на подножје калупа близу шаблона и референтног угла. Наљепница је поуздано фиксирана и није их лако скинути.

3. Млазница воде за хлађење је славина славине од пластичног блока, ако купац другачије захтева, мора да испуњава захтеве.

4. Млазница воде за хлађење не сме да се протеже из површине базе калупа.

5. Млазница воде за хлађење треба да се обради плочицом пречника 25 мм, 30 мм и 35 мм. Окретни отвор прозора мора бити исти.

6. Млазница воде за хлађење мора бити означена улазним и излазним ознакама.

7. Енглески знакови и бројеви марки морају бити већи од 5/6, а положај мора бити 10 мм испод млазнице за воду. Рукопис мора бити јасан, леп, уредан и уједначен.

8. Прибор за калупе не сме да утиче на подизање и складиштење калупа. Током инсталације, испод се налазе изложени цилиндар за уље, млазница за воду, механизам за ресетовање итд., Који ће бити заштићен ножом.

9. Уградња носача мора бити причвршћена на оплате вијцима који пролазе кроз потпорну ногу, а дугачка потпорна нога може се причврстити на оплате помоћу обрађеног стуба са спољним навојем.

10. Величина калупа за избацивање калупа мора да испуњава захтеве специфициране машине за бризгање. Изузев малог калупа, не може се избацити само једним центром.

11. Локацијски прстен мора бити поуздано фиксиран. Пречник прстена је 100 мм и 250 мм. Локацијски прстен је 10-20 мм већи од доње плоче. Ако купац не захтева другачије.

12. Укупна димензија калупа мора да испуњава захтеве специфициране машине за бризгање.

13. За калуп инсталиран са захтевима за смер, смер уградње мора бити означен стрелицама на предњој или задњој оплати, а речи „горе“ морају бити постављене поред стрелица. Стрелице и речи морају бити жуте, а висина речи 50 мм.

14. Површина базе калупа мора бити без јама, рђе, сувишних прстенова, водене паре унутра и ван, рупа за уље и других оштећења која утичу на изглед.

15. Калуп мора бити погодан за дизање и транспорт. За време подизања делова калупа не смете раставити, а подизни прстен не сме да омета млазницу за воду, цилиндар за уље, шипку за ресетовање итд.

ИИ. Материјал калупа и тврдоћа


1. База калупа је стандардна база калупа која одговара стандарду.

2. Материјали са својствима већим од 40Цр користе се за обликовање делова и система за изливање у калупе (језгра, помични и фиксни уметак за калуп, помични уметак, конусни конус, потисни штап и шипка за врата).

3. Када се формира пластика која је лако кородирала калуп, делови за обликовање морају бити направљени од материјала отпорних на корозију или ће површина за обликовање бити обезбеђена са антикорозивним мерама.

4. Тврдоћа обликованих делова не сме бити мања од 50ХРЦ, или тврдоћа површинског очвршћивања мора бити већа од 600хв.
ИИИ. избацивање, ресетовање, извлачење језгре и уметање, и узимање делова


1. Избацивање мора бити глатко, без застоја и неуобичајеног звука.

2. Нагнута горња површина мора бити полирана, а нагнута горња површина нижа од површине језгре.

3. Клизни делови морају бити опремљени уљним уторима, а површина ће бити нитрирана, а површинска тврдоћа након обраде мора бити изнад хв700.

4. Све шипке за причвршћивање морају имати позиционирање и заустављање ротације, а свака дизалица мора бити нумерисана.

5. Удаљеност удаљености мора бити ограничена ограниченим блоком.

6. Повратна опруга мора бити стандардних делова, а оба краја опруге неће бити полирана или сечена.

7. Клизни блок и извлачење језгре морају бити опремљени ограничењем хода, а мали клизни блок има ограничење опруге. Када се опруга не може инсталирати, може се добити валовитим вијком; извлачење језгре уља цилиндра мора бити опремљено прекидачем за ход.

8. Генерално, повлачење језгре клизног блока прихвата нагнути водећи стуб, а угао нагнутог водећег стуба мора бити за 2 ° ~ 3 ° мањи од угла плоче за закључавање клизног блока. Ако је ход клизног блока предуг, за цртање се користи цилиндар за уље.

9. Када је покривено предње место вучног језгра који чини део цилиндра за уље, цилиндар за уље мора бити опремљен механизмом за самоблокирање.

10. Под великим клизачем треба да буде плоча отпорна на хабање, ширина већа од 150 мм. Материјал плоча отпоран на хабање треба да буде Т8А. Након термичке обраде, тврдоћа је 150-55 хрц. Плоча отпорна на хабање је 0,05-0,1 мм већа од велике површине, а резервоар за уље треба отворити.

11. Ејектор штап не сме да се помера горе и доле у низу.

12. Додајте бодљику на горњу траку, смер смреке мора бити доследан, а бодљикава слика се лако уклања из производа.

13. Зазор између између отвора за избацивање и избацивача, дужине секције и храпавости површине отвора за избацивање мора да испуњава захтеве одговарајућих стандарда предузећа.

14. Производи се лако могу срушити за оператере.

15. Када је производ избачен, лако је пратити нагнути кров, а горња шипка ће имати уторе или једканице.

16. Горњи блок фиксиран на горњој траци мора бити чврст и поуздан. Неформирани део око мора бити обрађен нагибом од 3 ° 5 °, а доњи део ће бити прекривен.

17. У отвору за уљни пут на бази калупа не смеју се налазити гвожђе и остаци.

18. Предња страна повратне шипке мора бити равна без заваривања. Нема заптивача на дну главе ембриона, тачкано заваривање.

19. Водилица плоче врата три плочице калупа глатко клизи, а плоча врата се лако одваја.

20. Гранична шипка троструког калупа мора бити смештена на обе стране правца уградње калупа или се на постоље калупа мора додати вучна плоча да се спрече сметње између граничне вучне шипке и оператера.

21. Пролаз за уље мора бити гладак, а хидраулично избацивање мора бити постављено.

22. Дно водеће чауре има излаз за ваздух.

23. Током постављања затичног сајла не сме бити празнина.

plastic injection mould (1)

Par:Две главне тачке употребе материјала за калупе Sledeći:Класа прецизних пластичних калупа