Дизајн калупа за убризгавање

- Apr 03, 2020-

36

Будући да је пластична талина љепљиви пројектил, ток талине када је вискозност са напоном смицања, брзина смицања, проток у процесу производње дуж оријентације смјера протока, шупљина је напуњена, талина је била дио компресије, хлађења и очвршћивања. процес пластичног скупљања је веома сложен, сваки део шупљине калупа, смер правца скупљања пластике је различит, различите врсте, постојале су значајне разлике у марки брзине скупљања пластике, иста марка смоле или пластике у обради, На основу различите формуле, обликовање течности и степена скупљања је различито.

На основу горњих карактеристика, дизајн ињекционог калупа треба у потпуности разумети карактеристике прерађених пластичних сировина, тако да дизајнирани калуп за убризгавање има разумну употребу и ефикасно користи карактеристике пластике у процесу пројектовања.

Због тога у процесу дизајнирања ињекционог калупа треба размотрити следећа питања:


1. Детаљна анализа структуре и техничких захтева од пластичних делова.

Структура пластичних делова одређује сложеност структуре ињекционог калупа, пластични делови техничким захтевима (као што су тачност димензија и храпавост површине) одређују потешкоће у процесу израде ињекционог калупа и калупа тако да не задовољавају посебне захтеве пластично бризгање, као што је неразуман облик структуре, сви би требали представити побољшану схему дизајна дијелова за бризгање, јер ће у супротном повећати дизајн и производњу ињекционог калупа и тешкоће поступка ињекцијског лијевања.


2. Упознати са техничким спецификацијама машине за бризгање. Техничка спецификација машине за ињекционо ливење ограничава величину ињекционог калупа и спектар производа за ињектирање који се могу обликовати.


3. Разумевање перформанси обраде и перформанси процеса пластике. Линија која укључује проток талине пластике, проток талине може се постићи већа удаљеност од: анализа канала протока и отпора протока у свим деловима шупљине, шупљине унутар првобитног пражњења ваздуха, пластичне кристализације може се појавити у калупу за убризгавање, оријентацији и узроку стреса, пластичној контракцији и компензацији хлађења, захтевима за пластичним калупима за убризгавање итд.


4, с обзиром на дизајн и производњу калупа за убризгавање, углавном решавају следеће проблеме.

А. Конструкција калупа за убризгавање треба да буде изабрана разумно. У складу са цртежима и техничким захтевима пластичних делова, истражите и изаберите одговарајућу методу и опрему за ливење у комбинацији са фабричким 0010010 # 39; механичком капацитет обраде, представити план структуре ињекционог калупа, у потпуности тражити мишљења надлежних страна, анализу и расправу, како би се дизајнирала разумна структура калупа за ињектирање, поуздан квалитет, једноставан за руковање. Када је потребно, у складу с потребама ињекције Дизајн и обрада калупа, предлажу захтеве за модификацију цртежа пластичних делова, али тек након што се одобрење корисника може имплементирати.

Б, величина делова за ињекционо ливење треба израчунати тачно. Лепљиви делови су директан фактор за одређивање облика, величине и квалитета површине пластичних делова. Просечна метода скупљања углавном се користи за израчунавање величине делова. За пластичне делове са великом прецизношћу и потребом за контролу надокнаде за поправак калупа, може се израчунати према методи зоне толеранције. За велике прецизне пластичне делове могуће је употребити аналогну методу за израчунавање брзине скупљања измереног пластичног геометријског облика у различитим правцима, како би се надокнадио утицај неких фактора које је тешко узети у теорију.

Ц. Дизајнирани калуп за убризгавање мора бити једноставан за производњу. Када дизајнирате калуп за убризгавање, покушајте да га учините лакшим и јефтиним за производњу. Посебно за оне сложеније делове за бризгање мора се размотрити да ли да користе општу методу обраде или употребу посебне обраде. методе.

Ако се користи посебна метода обраде, како се састављају након обраде, слични проблеми у дизајну калупа за убризгавање треба размотрити и решити, али исто тако треба узети у обзир калуп после пробног поправљања калупа, да се остави довољно маргине за поправку калупа.

Д. Дизајнирани калуп за убризгавање треба да буде ефикасан, сигуран и поуздан.

Овај захтев укључује многе аспекте дизајна калупа за убризгавање, као што су систем за изливање за пуњење, затворени модул, подешавање температуре киронг добар ефекат, механизам за демонтирање флексибилан и поуздан.

Е, делови калупа за убризгавање морају бити отпорни на хабање и издржљиви.

Трајност делова ињекционог калупа утиче на цео радни век ињекционог калупа, тако да се при дизајнирању ове врсте делова не треба бавити само његовим материјалом, методама обраде, термичком обрадом и другим потребним захтевима, као што је пински ступац за пинове једноставан да се заглаве, савијеју, покидају, тако да грешка проузрокована кривицом већине калупа за убризгавање.

Из тог разлога, такође бисмо требали размотрити како да подесите и замените на одговарајући начин, али треба обратити пажњу на животни век делова и калупа за убризгавање.

Ф. Структура калупа за убризгавање треба да се прилагоди карактеристикама пластике пластике.

У дизајну калупа за убризгавање треба у потпуности разумети карактеристике пластике која се користи и покушати да удовољи захтевима, што је такође важна мера за добијање висококвалитетних пластичних делова.Par:нови дизајн додатка за паметни телефон за убризгавање Sledeći:Разлика између штанцања и калупа за убризгавање