Infekcijski defekt │ Kako riješiti maglu na površini proizvoda visokog sjaja

- Apr 16, 2019-

Proizvodi visokog sjaja i visokog osvetljenja su zaista težak proizvod za preduzeća koja se bave brizganjem, jer ne može da sakrije spoljašnje defekte, čak i ako prašina u radionici uzrokuje različite stepene defekata u proizvodu, kao što je trahom, pitting, dip Zagađenje, itd., Tako da je životna sredina takođe jedan od ključnih faktora koji utiču na takve proizvode.


Prvo, fenomen
Površina proizvoda je bijela magla. Sa vizuelne tačke gledišta, ona je bela, tako da nije vidljiva u belim proizvodima. Crni vrh je najočigledniji. Proizvod je izrađen od PP materijala, a okolna površina predstavlja velike i male bijele oznake. Kao simptomi slični oblaku, klasifikuje se kao bela magla.


Drugo, teorija
U skladu sa gore navedenom teorijskom osnovom, postoji određena praznina između plastike i plastike u fazi zatvaranja, koja se unosi u cilindar nakon što je podrezana vijkom. Za vrijeme postupka rezanja vijkom, unutar materijala dolazi do fizičkih promjena iz stanja stakla. Prelazak u visoko-elastično stanje, od visoko-elastičnog stanja do stanja viskoznog protoka, proces ove promjene može biti samo nekoliko sekundi - desetaka sekundi, ovisno o veličini stroja ili proizvoda, da bi se kompleks pretvorio u takav kratak vremenski period U tom procesu se takođe generišu oštećenja ubrizgavanja, a razmak između plastike se komprimira kako bi se stvorio plin unutar taline. Ako se plin ne ispušta u vanjski dio cilindra tijekom plastifikacije, postojeći plin se omata u talinu i ubrizgava u kalup. Da li se šupljina može glatko isprazniti zavisi od toga da li je ispušni sustav kalupa dobar ili ne, te se javlja fenomen zamagljivanja ili žarenja.
Očigledno, bela magla je takođe fenomen zarobljenog gasa. Mnogi ljudi koji se bave tehnologijom brizganja pogrešno vjeruju da je samo zagađivanje zarobljeno, ili je neugodno otvarati utor za ispušne cijevi kada je zarobljen. To je zbog spaljivanja. Zarobljeni plin je previše ozbiljan, gas se komprimira pod visokim pritiskom i velikom brzinom, a lokalno sagorijevanje se ne oslobađa. Temperatura sagorevanja može trenutno doseći 600-800 ° C, što je najviši nivo zarobljenog zraka.


Treće, rešenje
Kako možemo dozvoliti da gas bude bolji bez bijele magle?
Mold
Izduvni gas nije potpuno rešen kalupom. Za karakteristike PP materijala, temperaturni opseg je veoma širok, a njegova snaga protoka je superiorna. Ako je ispušni kanal kalupa prevelik ili je položaj pogrešan, ne može se pravilno odzračiti i lako je letjeti. Loša strana, tako da je ispravan izduvni gas koristan.


2. Proces
Ovladavanje pravim veštinama podešavanja je veoma efikasno u praktičnom radu.
1) Ako se brzina rotacije vijka smanji, temperatura taline se može izjednačiti, a mogućnost ulaska zraka je mala. Na primjer, brzina vrtnje vijka je prebrza, a postoji i veća vjerojatnost za ulazak zraka; talina je podvrgnuta sili smicanja vijka i nastaje trenje. Toplota dovodi do neravnomernosti temperature taline, a talina se raspada da bi se proizveo plin.
2) Povećanje temperature kalupa može biti korisno za visoki pritisak i sporo punjenje da bi se dobilo vrijeme. Ako je temperatura kalupa preniska, površina proizvoda se lako zamrzava prerano, a polagano punjenje se ne može postići, što može dovesti do nedostatka ljepila.
3) Smanjite brzinu ubrizgavanja. Što je brzina brža, gas se brže komprimira i temperatura je viša. Što je brzina manja, gas se gasi i što je gas povoljniji.
4) Sila stezanja, što je veća sila stezanja, što je efekat izduvnih gasova lošiji na površini šupljine, i što je sila stezanja manja, to je bolji efekat iscrpljivanja površine šupljine.

Par:Класа прецизних пластичних калупа Sledeći:Zahtjevi za standardizaciju proizvodnje plastičnih kalupa